e okul 2013

e okul öğrenci arkadaşlarımızın notlarını, performanslarını, devamsızlık bilgilerini görebildikleri bir sistemdir. e-okul sadece öğrencilerin değil velilerin de bu bilgilere erişebildiği bir sistemdir. Sistemin işleyişi ise oldukça basit. e okula giriş yapabilmek için öğrencinin okul numarasını bilmesi yeterlidir. T.C kimlik numarası ise zaten  nüfus cüzdanının üzerinde yazıyordur. T.C kimlik nosu kimliğinde yazılı olmayanlar t.c. kimlik sorgulama sayfasından kimlik bilgileriyle bu numaraya ulaşabileceklerdir.

Sömestre yani yarıyıl tatiline girmeye sadece 3 hafta kaldı. Şu sıralar öğrenciler ilk dönemin son sınavlarına harıl harıl çalışıyorlar. Karnelerine en iyi not gelmesi için çaba gösteren öğrenci arkadaşlarımızın umarım bu çabaları yerinde sonuçlar verecektir.

Eskiden notlarımızı öğrenmek epey zordu, hatta notlar okunurken sınavdan kaç aldığımızı kaçırdığımızda bazen öğretmenler tekrar etmezdi, beklerdik karneye kadar. Şimdi teknoloji sayesinde, öğretmenlerimiz ellerini çabuk tutup notları siteye geçirirlerse eğer, sınav sonuçlarımızı hemen görebiliyoruz. Tabi bu konuda bir çok şikayet de var, e okuldan sınav notlarımı neden göremiyorum, sonuçlar neden açıklamıyor diye feryadı figan eden arkadaşlarımız da var. Bunun için e okul sisteminin yapabileceği bir şey yok, öğretmeninizin elini hızlı tutup notlarınızı yayınlaması gerekiyor.

e okul karne sonuçlarınıza bu adresten ulaşabilirsiniz;https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx
T.C kimlik no ve okul numaranızı yazdıktan sonra resimde görülen karakterleri de doğru bir şekilde yazmaya gayret ettikten sonra "tamam" tuşuna basıp e okul sitesinden notlarınızı devamsızlıklarınızı ve diğer  bilgilerinizi görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E-Okul açılmıyor 19 Ocak sorunu

E okul açılmıyor ocak 2013

Sınavlar için son hafta