e-okul lise giriş

Sevgili öğrenciler, e okul sadece ilköğretim öğrencileri için değildir, lise öğrencileri de bu sistemden faydalanmaktadır. Liseli kardeşlerimize ve onların velileri e okul sistemine girip öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını, karne bilgilerini, yazılı sonuçlarını öğrenebilmektedirler.

Lise ortaokul bittikten sonra sınavla ya da puanla geçişin yapıldığı okul türüdür. Türkiye'de en yüksek düzeyde liseler fen liseleri olarak belirlenmiştir, daha sonra anadolu liseleri takip etmektedir sıralamayı. Çok çeşitli liseler vardır, ticaret meslek liseleri, endüstri teknik meslek liseleri, kız meslek liseleri, akşam lisesi gibi oldukça fazla türde lise vardır.

Lise hayatı bir öğrencinin en canlı kanlı yıllarını oluşturur. Ergenlikten gençliğe geçiş evresinde liseler oldukça etkin bir rol oynamaktadır. İşte bu öğrenci kardeşlerimiz bir yandan gençlik heyecanıyla yanıp tutuşurken, içlerindeki enerjiyi çeşitli şekillerde boşaltırken bir yandan derslerini de ihmal ederler çoğunlukla, oysa lise dönemi beraberinde üniversite kapılarını açacaktır. Öğrencimiz eğer derslerinde gerekli itinayı gösterirse en iyi üniversitelerde okuma şansını elde edecektir. İşte bu sevgili kardeşimizin okul notlarını, yazılı sonuçlarını gösteren sistem de e okul sitesidir. Eğer siz de bir liseliyseniz ve e okula girmek için geldiyseniz bu siteye;
https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx
t.c. kimlik numaranızı okul numaranızı ve resimdeki kodu girdikten sonra e okul karne bilgilerinizi yazılı sonuçlarınızı ve devamsızlık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E okul açılmıyor ocak 2013

Okullar Yarın Tatil mi? 11 Ocak Cuma 2013 günü okullar var mı?

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak 2013