Sınavlar için son hafta

Birçok okulda bu hafta son sınavlar yapılıyor. Okulların son haftası genellikle sınav olmaz, hatta çoğu öğrenci okula bile gitmez karne haftasında. Ama bazı okullarda karne haftasında yazılılar olduğunu öğrenci arkadaşlarımız bizlere bildirdi.

Sevgili arkadaşlar daha önce yazdığımız tavsiyelere uyduysanız eminiz ki karnelerinize zayıf not gelmeyecektir. Çünkü oturup bir dersin zorluğundan yakınmak yerine o dersi yüzeysel olsa da düz bir şekilde okumak bile bir çaba gösterdiğinizin belgesidir. Ki zaten öğretmenleriniz sadece yazılılarınıza değil, çabalarınıza ve davranışlarınıza da bakıyor ve öyle not veriyor sizlere.

Yarın günlerden cuma, muhtemelen birinci dönemin son sınavlarını olacaksınız yarın. Unutmayın karne sonuçlarını yarından sonra fazla etkileyemeyeceksiniz. Çünkü dediğimiz gibi son sınavlar olup bittiktesn sonra öğretmenleriniz bu haftasonu ve gelecek haftaiçi(yani karne haftası) sınavlarınızı yazılılarınızı okumakla ve karneye(e okul'a) geçirmekle meşgul olacaklar.

Sınavları çabuk okuyan öğretmenler sayesinde birçok öğrencinin karne notları da karne gününden önce e okul sitesinde yayınlanacaktır. Sizlere bu eğitim öğretim yılının son haftasında iyi vakitler geçirmenizi ve iyi bir karne getirmenizi temenni ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E okul açılmıyor ocak 2013

Okullar Yarın Tatil mi? 11 Ocak Cuma 2013 günü okullar var mı?

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak 2013