Yarıyıl Tatili Ne Zaman 2013

Milyonlarca öğrencinin yarıyıl tatiline girmesine sadece 2 hafta kaldı. Eylül ayında başlayan 2012-2013 Eğitim Öğretim maratonunun ilk yarısı iki hafta sonra bitecek. Eskiden beri 15 tatil olarak bildiğimiz ama bir diğer adı sömestre (sömestır) olan tatil bu yıl Ocak ayının son haftasına denk geliyor. İlköğretimden lise öğrencilerine kadar milyonlarca öğrenciyi kapsayan 15 tatil öncesinde öğrenciler karnelerini alacaklar. Çalışmalarının, ders içinde ve dışında hareketlerinin, yazılılarının (sınavlarının), hal ve hareketlerinin karneye nasıl yansıdığını görecekler.

Karne heyecanı küçüklü büyüklü her insanı ilgilendirir. Eskiden karnelerimizi alacağımız günden önceki gece uyuyamazdık, sabah erkenden kalkar heyecanla kahvaltımızı yapar ve okul yolunu tutardık. Karne günü sivil kıyafetle mi yoksa öğrenci kıyafetiyle gidileceği sorusu o zamanlar bile netleşmeyen bir soruydu. Buna okulunuzdaki eğitmenler karar verecektir, karne günü sivil kıyafetle mi yoksa öğrenci formasıyla gidileceğini öğretmenlerinizden öğrenebilirsiniz. Biz genelde sivil kıyafetle giderdik, bazen sınıfta bazen okul bahçesinde alırdık karnelerimizi. Teşekkür aldığımız da oldu, takdir aldığımız da, hatta karnemize zayıf getirdiğimiz bile oldu. Karnelerimizi aldıktan sonra evin yolunu tutardık, yolda bizi çevirenler ve karnelerimize bakanlar olurdu, şimdi o heyecan çok fazla yaşanmıyor olsa da her öğrenci karne heyecanını bir şekilde yaşamaktadır.

Şimdi artık karneye düşen notu e okul sitesinden de görebilmek mümkün oluyor.

Sevgili arkadaşlar, sömestre yani yarıyıl tatili bu sene 25 Ocak 2013 Cuma günü başlıyor. 25 Ocak 2013'te karnelerinizi aldıktan sonra 2 haftalık bir tatile gireceksiniz. Tatili verimli kullanmak konusunda fikirlerimizi merak ederseniz bizlere mesaj atınız, ama tatili nasıl değerlendireceğinizi öğretmenlerinize sorun en başta. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili 11 Şubat 2013 Pazartesi günü sona erecektir. Yani 11 Şubat 2013 günü ikinci dönem başlayacaktır. Herkese karnesinde iyi notlar, başarılar ve şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E okul açılmıyor ocak 2013

Okullar Yarın Tatil mi? 11 Ocak Cuma 2013 günü okullar var mı?

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak 2013